Det finns många saker som man kan göra för att höja värdet på sin bostad inför en försäljning, och det enklaste är att fokusera på ett enda rum för att lyckas med detta, men vilket rum? Badrummet såklart.

badrum-ikonerInför en bostadsförsäljning är det många som vill ta till olika knep för att höja sin bostads värde och på så vis få ut mer av bostaden vid en försäljning. Men hur gör man detta på ett effektivt sätt? Det enklaste är faktiskt att fokusera på ett enda rum, och det rummet är badrummet. Något som på senare år till exempel blivit allt mer efterfrågat är huruvida bostaden har badkar eller inte. Det är till och med så att frågan om badkaret gått så långt i vissa fall att det lett till bråk i domstol då personer som önskat badkar behövt få en dusch istället, vilket var något ett gäng hyresgäster råkade ut för. Den händelsen rapporterade bland annat Helsingborgs Dagblad om och i det faller vann duschen och inte badkaret, men det var också några år sedan. Nu är badkaret tillbaka igen och det kan till och med vara värt att inhandla ett för att locka fler intressenter vid en bostadsförsäljning. Och badkar i alla möjliga skepnader kan man köpa hos badspecialisten.se. Men det finns en hel del saker att tänka på när det kommer till val av badkar, och turligt nog har Expressen sammanfattat en smart checklista att utgå ifrån när det väl är dags att välja sitt nya kar:

  • Välj rätt storlek – se till att välja ett badkar som passar badrummets yta både rent praktiskt i sina mått men även efter vilken stil badrummet har.
  • Testa genom att provsitta – ett badkar kan se riktigt inbjudande ut, men du vet inte om det är skönt att sitta i förrän du faktiskt badar, men om du provsitter får du redan från början en möjlighet att skapa dig en bild av hur det kommer kännas med vatten i.
  • Vilken typ av badkar – inbyggt eller kanske fristående? Det beror helt och hållet på övriga badrummets utformning. Fördel med till exempel kaklade badkar är att städningen underlättas, men fristående skapar en känsla av rymd så det gäller att välja ett som passar.
  • Vilket material bör väljas? – ja, precis som med nästan vad som helst finns badkar i en rad olika material och emaljerad stålplåt är det vanligaste, men det finns även badkar i akryl vilka är finns i ovanligare former eftersom att det är ett lättare material att arbeta med, plus att de inte är lika hala.
  • Lyx badkar med bubblor? – välj då ett med bubblor som passar dig, det finns till exempel massagebadkar med olika typer av bubblor eftersom de drivs av olika system. Fråga din återförsäljare om detta.

Vad mer kan man titta på i badrummet?

badrum-nytt-moderntVisst är badkaret en stor del om man vill höja värdet på sin bostad, men det är inte det enda. Annat man kan göra som Café tipsar om är att byta ut hela toalettstolen om det ser lite ruffig och sprucken ut. Hur vi tar hand om vårt badrum, menar tidningen, säger nämligen en hel del om hur vi tar hand om det övriga hemmet. Så om badrummet är i dåligt skick så väntar sig intressenterna på bostaden troligtvis att övriga bostaden är i samma usla eller smutsiga skick. Likaså kan man, när man redan har badkar och kakel i badrummet, passa på att måla om sitt befintliga badkar och även murbruken mellan kaklen för en fräschare look. Sen när detta är gjort kan du se över resten av hemmet – och kanske byta ut handtag, knoppar och putsa fönstren lite extra!