Om du ska hålla i ett barnkalas så finns det massor av tips att inspireras av. Och här ger vi några sådana. Ett hett tips är att ha tema på kalaset, eller ha lite innovativa inslag. Något som är extra härligt är att ha ett öppen inbjudan på kalaset, så att ingen känner sig exkluderad.

Då kommer alla ha mycket roligare. För fler tips på hur du kan planera barnkalaset, kolla in olika barnkalas tema online hos Partytajm. Det finns hur många sätt som helt att arrangera ett barnkalas på. Det viktigaste är att du inte krånglar till det, bjuder barnets alla kompisar och inte glömmer någon samt ser till att inte jobba ihjäl dig.

Pirattema på kalaset

Detta är ett hett tips, för vem gillar inte pirater? Ha klädkod pirat, pynta inbjudningskorten pirataktigt och se till att hela kalaset håller sig till temat. Det är inte så svårt som man kan tro. Lekar som hela havet stormar kan passa alldeles perfekt, det behöver inte alltid vara sp himla nytänkande, så länge man sätter en tvist på det hela. I tidningen Hembakat tipsas det kring detta. Och där tipsar man om att du bland annat kan pynta med döskallar, dolda skatter, servera exotiska frukter och anordna en skattjakt.

Alternativ till fiskedamm

Om du inte orkar ordna ett helt speciellt tema så kan du bara ändra vissa inslag. Du kan tillexempel skippa den klassiska fiskdammen och tillverka en piñata istället. Läs mer här om hur du gör.

Öppna upp barnens kalas

Sist men inte minst så är det viktigt att öppna upp kalaset för barn. Det är inte kul att vara det lilla barnet som blir utan inbjudan. Ta inspiration av pappan Johan som ser på det såhär enligt en artikel i Aftonbladet, istället för något jobbigt:

”Mina barn träffar gärna nya människor. För mig är det en liten sak att göra”