Ett badrum kan aldrig bli fräscht nog och hur mycket du än renoverar är det viktigt att du städar och håller efter det för att slippa smuts, mögel och bakterier. I en del fall kan du behöva renovera helt, medan det i andra avseenden räcker med att måla om, byta kakel eller helt enkelt städa grundligt.

Det finns många tips du kan ta till dig av för att göra ditt badrum till en bakteriefri oas. Som ytterligare en fördel kan det vara värt att nämna att ett rent badrum fritt från mögel höjer värdet på hela din bostad, vilket kan vara värt att ha i åtanke den dag du vill sälja.

Tips för att hålla rent i badrummet

Försumma inte ditt badkar, ditt tvättställ och framför allt inte din toalett. Smutsiga toalettstolar med sprickor, gulnande badkar med kalkbeläggningar och hår i avloppet ger inte bara kväljningar, utan sänker priset på din bostad avsevärt. Dessutom är det en rent skadlig hälsoaspekt. Men som tur är finns det många huskurer och medel att ta till för att råda bot på snuskigheter.

rengöra badkarÄttikan – en självklar hjälpreda

Det finns få dundermedel som fungerar så bra som ättikan. Som ytterligare fördel är det ett billigt livsmedel. Ättika kan användas både till att göra rent och att rensa bort dåliga lukter i avlopp. I kombination med bikarbonat kan det även bli en avloppsrensare om du drabbats av stopp. Gör såhär för dåliga lukter i rören.

Koka upp ättika, ca 2 fulla tekoppar till varje rör. Låt svalna ca 30 sekunder eftersom kokande vatten kan förstöra plaströr. Det ska vara 90 grader varmt. Häll i ättikan och spola ej med vatten. Låt helst verka över natten. På morgonen är lukterna som bortblåsta. Om det är stopp kan du först lägga i bikarbonat vilket agerar propplösande, och dagen efter prova ättikstipset.

För fläckar och smuts, gno in med ättika, gärna varm. Vänta några minuter och skrubba sedan rent.

Coca-Cola ett universalmedel mot brunfärgad toalettstol

Hur kan en gråbrun toastol bli ren av brun vätska? Faktum är att Coca-Cola inte bara är god att dricka – dess bakteriedödande och frätande egenskaper skyndar på att avlägsna snusk i toastolens krök. Häll en medelstor flaska i toaletten och låt verka 1 timme. Ta toaborsten och skura. Rent och vitt igen!